Berita ganja panganyarna
Pilih Page

Imah Tumuwuh ganja di Illionis

Tumuwuh di Rumah Tangga pikeun Warga Kedokteran Médis

Sakumaha seueur pepelakan anu tiasa anjeun tumbuh di Illionis?

Tumuwuhna ganja di Illionis sayogi pikeun penderita ganja médis di tempat tinggal perdana na - kalayan wates lima (5) pepelakan ganja langkung jangkungna lima (5) inci - per somah & henteu per jalma.

Dangukeun atanapi nonton ulasan artikel 10 kanggo Pamakéan Personal ganja (tumuwuh bumi). Klik tautan pikeun 610 halaman hukum anu kasorang ku legislatif Illinois

Téks tagihan ngeunaan bumi bertumbuh pikeun warga ganja médis Illionis pikeun tempat tinggal utami na aya di handap ieu, sareng transkrip pidéo & tulisan ngeunaan hukum éta sorangan.

PELARAS POST: Kéngingkeun Padamelan di Industri Ganja

PELARAS POST: NGANGGUNGKEUN SEEDS LEGAL ONLINE

Imah Tumuh ganja Bisa Gampang

Kanyataanna, kalayan sah-sah taun anu ngembangkeun ganja imah pikeun tujuan ubar di nagara Illinois, langkung seueur peternak ti anu milari kana Internét kanggo naséhat.

Nyaho kumaha melak ganja di Illionis kalebet janten sadar kana sarat unik nagara ieu - sareng milarian cara pikeun dianggo sareng naon anu anjeun gaduh. 

Eusian Aplikasi sareng Meunang Kartu Ganja Médis

Hanjakalna, henteu ngan ukur saha waé anu tiasa melak ganja sorangan di Illionis. Anjeun kedah ngarencanakeun ngagunakeun ganja pikeun tujuan ubar, sareng anjeun kedah ngadaptar lisénsi ganja médis - atanapi kartu. Pikeun kéngingkeun lisénsi, anjeun kedah ngalamar - biasa dugi ka sapuluh bulan dugi ka sataun kanggo diolah dina 2015. Nanging, dina taun 2020, anjeun tiasa kéngingkeun kartu ganja médis anjeun di Illionis ngan ukur sadinten atanapi kirang. 

Henteu sadayana calon paningkatan bakal nampi lisénsi na, boh. Nanging, éta léngkah kahiji (sareng perlu!) Anu kedah dipilampah ku anjeun.

Kauntungan tina Ngembangkeun Indoors 

Iklim Illinois sapertos kitu anu ngembang ganja di luar henteu disarankeun sacara lega. Ku alatan éta, anjeun bakal suksés ngembang ganja jero ruangan. 

Aya seueur mangpaat pikeun ngalakukeunana. Henteu ngan ukur anjeun bakal tiasa ngendalikeun suhu anjeun, hawa, cahaya sareng asor, tapi anjeun ogé bakal nyayogikeun pepelakan anjeun sareng lingkungan anu langkung stabil. Ieu tiasa ningkatkeun produktivitas anjeun dina jangka panjang. 

Nengetan Syarat Lingkungan Anjeun

Upami anjeun parantos ngebon jaman baheula, anjeun panginten terang kumaha jinisna pepelakan anu tangtu! Ganja can aya bedana. Anjeun kedah nyaluyukeun lampu pikeun unggal tahap kamekaran sareng nyayogikeun 40 asor 60%. Anjeun peryogi suhu suhu 70 dugi ka 85 derajat (upami lampu hurung) sareng 58 dugi ka 70 derajat (upami lampu pareum).

Anjeun ogé kedah ngajaga kualitas hawa idéal anu bolong, bandara, sareng saringan, sareng anjeun kedah nyingkahan cai laut ogé. 

mimitian Leutik

Upami anjeun cukup untung pikeun nampi lisénsi pikeun tumbuh ganja di Illionis, anjeun panginten bakal ngejak bit pikeun ngamimitian. Entong dibantosan sorangan. 

Pastikeun anjeun gaduh alat anu saé sareng terang sateuacanna ngamimitian ngamimitian. Aya sababaraha jinis bahan anu anjeun kedah investasi, sareng kualitas anu langkung saé anjeun mampuh, langkung saé anjeun bakal engké. 

Dina tingkat anu paling dasar, anjeun kedah:

  • Ruang kamarna atanapi tumuwuh kotak
  • lampu
  • Tim mékanis
  • kipas angin
  • Filter karbon
  • termometer
  • Hygrometer 

Meunang Bibit Katuhu

Salaku alat anu disebatkeun di luhur, anjeun ogé kedah nandurkeun siki anu leres. Upami anjeun nuju ngembang ganja pikeun tujuan ubar, anjeun badé milih galur kalayan jumlah cannabinoid anu panggedéna. Upami teu kitu, jinis anu paling hadé tina ganja bakal beda-beda, tapi pilihan kalebet sativa, indica, sareng hibrida. 

Ngawasaan Timata Penanam

Sakali anjeun ngagaduhan alat-alatna, anjeun kedah ngenalkeun nyalira kalayan sagala léngkah anu aya dina tumuh ganja. Tangtosna, anjeun bakal ngamimitian ku melak binih anjeun sareng ngantosan éta berkecambah, tapi teras anjeun kedah sabar bari pepelakan anjeun ngalangkungan bibit, vegetatif, kembangan, teras tungtungna - tahap panén sareng pangubaran.

Sabar, teras, sareng kerja keras anjeun bakal mayar. Diajar kumaha tumuwuh ganja di Illionis henteu ngan ukur pribadi sareng rewarding tapi tiasa kacida nguntungkeun pikeun anjeun.

Patung Kolam Rumah Tangga Illinois mangrupikeun Pasal 10 tina CRTA pikeun Anggoan Pribadi

Baca hukum IL di handap ieu ti: Artikel 10 tina CRTA

(b) Cultivating cannabis for personal use is subject to the following limitations:
(1) An Illinois resident 21 years of age or older who
is a registered qualifying patient under the Compassionate Use of Medical Cannabis Program Act may cultivate cannabis plants, with a limit of 5 plants that are more than 5 inches tall, per household without a cultivation center or craft grower license. In this Section, "resident" means a person who has been domiciled in the State of Illinois for a period of 30 days before cultivation.
(2) Cannabis cultivation must take place in an
enclosed, locked space.
(3) Adult registered qualifying patients may purchase
cannabis seeds from a dispensary for the purpose of home cultivation. Seeds may not be given or sold to any other person.
(4) Cannabis plants shall not be stored or placed in
a location where they are subject to ordinary public view, as defined in this Act. A registered qualifying patient who cultivates cannabis under this Section shall take reasonable precautions to ensure the plants are secure from unauthorized access, including unauthorized access by a person under 21 years of age.
(5) Cannabis cultivation may occur only on
residential property lawfully in possession of the cultivator or with the consent of the person in lawful possession of the property. An owner or lessor of residential property may prohibit the cultivation of cannabis by a lessee.
(6) (Blank).
(7) A dwelling, residence, apartment, condominium
unit, enclosed, locked space, or piece of property not divided into multiple dwelling units shall not contain more than 5 plants at any one time.
(8) Cannabis plants may only be tended by registered
qualifying patients who reside at the residence, or their authorized agent attending to the residence for brief periods, such as when the qualifying patient is temporarily away from the residence.
(9) A registered qualifying patient who cultivates
more than the allowable number of cannabis plants, or who sells or gives away cannabis plants, cannabis, or cannabis-infused products produced under this Section, is liable for penalties as provided by law, including the Cannabis Control Act, in addition to loss of home cultivation privileges as established by rule.
(Source: P.A. 101-27, eff. 6-25-19; 101-593, eff. 12-4-19.)

Video ganja Illionis homegrown

(ieu mangrupikeun transkrip pidéo sareng podcast di luhur.)

Oh, wilujeng énjing sadayana. Teu sangka éta mangrupakeun ide nu sae pikeun meureun ngadeukeutan mikropon. Tapi kadieu sareng tingali naon anu lumangsung tadi wengi di Springfield, Illionis. Tingali, Illionis leres-leres dilegakeun ganja. Ayeuna, nalika kuring nyebatkeun Illionis ngesahkeun ganja, sigana kuring kedah cocog éta. Sénat Illionis milih sareng ngaluluskeun legalisasi ganja. Sareng legalisasi ganja Illionis nyaéta HB1438. Sareng sababaraha jalma anu naros,

"Naha HB1438 sareng henteu SB007?"

Janten kuring bakal ngabagi layar kuring, gancang pisan. Teras anjeun bakal tiasa ningali ieu, tagihanana.

Janten upami anjeun google pengacara ganja, éta kumaha anjeun tiasa mendakan kuring. Nami abdi Tom Howard. Abdi a… Ieu halaman wéb kuring Pengacara Industri Ganja. Ayeuna ukur alamat Chicago anu aya di ditu. Abdi gaduh masalah sareng… Google bisnis kuring. Tapi anjeun terang kumaha éta.

Janten atoh, ieu salinan tagihanana. Sareng upami kuring pencét kendali mendakan deui, anjeun bakal ningali yén kuring milarian padumukan. Alesan pikeun kuring milarian padumukan ... Sareng kuring yakin éta lamun anjeun ngalakukeun kontrol F dina domain ieu di dieu ... Sareng domain ieu, tong hariwang, kuring bakal lungsur éta dina pedaran pidéo ieu pas kuring réngsé. Anjeun tiasa ningali naon anu Sénat Illionis lulus kamari. Sareng sababaraha jalma nyarios, "Teu aya bumi anu tuwuh?" Sabenerna éta anu kuring nembé nunjukkeun ka anjeun.

Sareng upami anjeun milarian sareng milarian SB ... Henteu sanés SB. Ieu HB1438 anu diliwatan ku Sénat Illionis kamari, anu ka 9 tina kecap kecap 38 bakal nyandak anjeun ka tempat panggunaan dewasa di Illionis. Sareng aya kénéh bumi tumbuh. Nanging, aranjeunna parantos ngenalkeun watesan khusus. Tanjeunna anu pangpayunna nguseup cikopi énjing. Duh gusti. Illionis sareng khususna Peoria, Illionis saé pisan kanggo kopi bakar seger. Kuring henteu yakin lamun kuring tiasa angkat ka tempat anu sanés.

Janten tuwuh bumi bakal tetep aya. Nanging aranjeunna parantos mastikeun yén éta bakal janten jalma, éta diwatesan pikeun warga Illionis, 21 yuswa atanapi langkung, anu pasén anu cocog dina Pamakéan program Pilot Ganja Médis. Éta tiasa ngokolakeun tanpa wates lima pepelakan anu jangkungna langkung ti lima inci per somah. Tanpa pusat budidaya atanapi lisénsi penanam karajinan. Teras dina bagian ieu, nyicingan, hartosna jalma anu parantos berkedudukan di nagara bagian Illionis salami 30 dinten sateuacan dibudidayakan.

Imah Illionis tumuwuh ganja

Janten salaku jalma ngawartosan anjeun yén teu aya anu ngagaduhan bumi di legalisasi Illionis pikeun panggunaan déwasa. Kiridit parsial, teu aya bumi kanggo jalma anu sanés sanés pasién ganja. Upami anjeun pasién ganja médis di Illionis maka anjeun masih bakal gaduh tanam bumi. Naon maksadna nalika kuring nyarios ... Oke éta rada nyasabkeun. Cenah mah Illionis ngesahkeun ganja anu sacara téhnisna leres. Ieu mangrupikeun waktos munggaran anu Illionis kantos milih pikeun ngesahkeun ganja dina tingkat nagara. Ngan éta nagara-nagara tangtosna, kacuali Nebraska, bicameral. Sareng Sénat parantos lulus. Tapi éta anéh sabab tagihan Sénat nyaéta SB007. Tapi éta sanés tagihan anu aranjeunna lulus. Sabalikna aranjeunna lulus HB1438. Sareng HB1438 tangtosna tagihan DPR. Sareng supados tagihan DPR mangrupikeun naon anu diwanohkeun ka urang ... Teras dirobih ku Cassidy di DPR pikeun lolos ka rumah sakit janten ngan ukur pasién ganja médis ieu. Hal sanés anu kuring badé teras luncat kana pangsa layar di dieu gancang pisan. Kuring ngan ukur moal ngabagi anjeun… Janten, tingali deui, aya di dinya, halaman 40 Med Illionis…

Istilah 2020 bijil 32 kali di Illinois Dewasa Nganggo Hukum Cannabis

Nya éta sanés ganja médis, éta parantos nganggo ganja ayeuna. Éta tempat anjeun tiasa mendakan bumi anjeun tumuh upami anjeun pasién. Tapi hayu urang ngobrol ngeunaan taun 2020. Éta kedahna ... 2020. Naha keyboard kuring henteu ngaréspon? Oke, éta ngaréspon. Kontrol téangan… Oke ayeuna éta jalan. Masalah téknis leutik sok kajadian. Janten hayu urang milari istilah 2020. Sareng istilah 2020 bakal muncul 32 kali dina hukum ieu. Naha urang milari istilah 2020? Kusabab upami ieu pas urang bakal balik kana waktos anu menarik dina sajarah Illionis dimana seueur aplikasi pikeun jinis lisénsi khusus ganja pikeun sawawa bakal online dina taun 2020. Sahenteuna éta nalika aplikasi éta bakal ditangtoskeun . Tanggal surat beureum anu munggaran badé janten Mei taun 2020. Tapi saleresna hayu urang mimitian ku tanggal surat munggaran anu asli, 1 Januari 2020. 1 Januari 2020 bakal janten tanggal anu anjeun leres-leres tiasa ngagaleuh ganja nganggo déwasa. Éta ogé panginten kaping anu tanggal épéktip ieu.

Ayeuna kamari urang aya di acara sareng kuring nyarioskeun perkawis berita legalisasi ganja. Ngalanggan ayeuna gabung kami. Unggal Rebo jam 2 sonten urang ngalangkungan berita legalisasi ganja saminggu. Teras aranjeunna biasana ngagaduhan berita legalisasi ganja anu sangat pas urang kaluar tina siaran éta. Vis-a-vis Sénat Illionis ngalirkeun ganja. Hapunten. Kuring teu boga batur pikeun maledog kana anu tiasa ngeusian waktos. Janten 1st Januari of 2020 anjeun bakal ngagaduhan hukum ganja sareng éta kedah légal mésér. Tapi éta moal sah pikeun mésér ti sadayana. Sabalikna éta bakal sah pikeun mésér ti organisasi dispénsasi panggunaan déwasa anu disatujuan mimiti. Janten didieu mah. Janten ieu bakal dasarna perusahaan ganja médis badé akina. Sareng éta anu bakal ngamimitian ngajual ganja ka anu mésér dina tanggal munggaran taun 2020.

Ayeuna tangtosna, waktos éta 2020 nembongan 32 kali. Sareng kuring henteu milarian ... Aya éta. Kieu wé, kadieu. Éta anu kuring milari. Tanggal akhir Mei 1, 2020, pemberian lisénsi organisasi dispensary pamakean sawawa sateuacan 1 Januari 2021. Departemen, jurusan tangtosna hartosna departemén pertanian, kedah ngaluarkeun 75 lisénsi organisasi panggunaan déwasa sateuacan 1 Méi 2020 . Teras aranjeunna bakal ngajantenkeun aplikasi panggunaan déwasa, leres, aplikasi na moal dugi ka 1 Oktober 2019. Mungkin anjeun, ogé anjeun panginten terang perkawis kuring ieu. Kuring ngawakilan seueur perusahaan rami. Sareng aplikasi hemp henteu diumumkeun dugi ka 30 April taun ieu. Éta leres, sabulan ka pengker dugi ka ayeuna. Sareng dina waktos éta telepon abdi ngabeledug sareng kuring parantos ngabantosan seueur jalmi.

Tapi ayeuna urang bakal ngagaduhan hal anu sami pisan. Dimana seueur jalmi anu hoyong salah sahiji 75 lisénsi éta. Sareng aranjeunna badé ngalamar salah sahiji lisénsi éta sateuacan 1 Mei 2020. Tapi ieu henteu gampang sakumaha lisénsi hemp anu ramah pisan sareng saé pisan. Jeff Cox sareng departemén pepelakan médis di Departemen Pertanian Illionis ngalaksanakeun padamelan anu hadé dina panerapan éta. Tapi anjeun gaduh jandéla anu langkung panjang. Naha éta aplikasi bakal henteu sayogi dugi ka 1 Oktober sareng aranjeunna moal nampi saatos kaping 20 Januari? Teras anjeun moal ngaluarkeun aplikasi éta dugi ka 1 Mei. Janten pikir ngeunaan éta. 1 Oktober, 1 Jan, 1 Mei… Telepon ti Karolina Kidul. Mungkin sanés klien pangheulana nyauran kuring ayeuna.

Janten anjeun gaduh kaping 1 Januari 2021 nyaéta nalika aplikasi anjeun parantos dugi. Anjeun teu kéngingkeun aplikasina dugi ka 1 Oktober 2019. Sareng teu aya 75. Bakal aya langkung seueur ti 75. Aranjeunna nyobian ngambah kaki dina panto éta. Tapi teras aranjeunna moal ngembarkeun anu meunang aranjeunna salami lima bulan. Sareng ieu mangrupikeun jinis-jinis aplikasi anu bakal dicetak. Sareng aplikasi bakal ageung sabab anjeun kedah ngahijikeun tim ieu pikeun mariksa sadaya kotak ieu anu bakal datang dina aplikasi ieu. Janten anjeun ngartos, upami anjeun nyobian dugi ka 200 sareng panginten aya 212 poin dina ieu. Kami moal ngalakukeun pidéo ayeuna kusabab kuring gaduh rapat sakitar 45 anu kedah dituju.

Sareng urang tiasa nyarios sakedik perkawis waktos sareng yén tatangkalan di bumi masih aya kanggo pasién ganja médis. Hayu urang luncat kana pangsa layar sareng anjeun bakal ningali sababaraha tanggal surat beureum anu menarik. Janten anu ieu, pikeun ngajamin dispersi geografis tina [kondosi 00:08:58] Pamilik lisénsi organisasi sawawa. Jumlah lisénsi ieu bakal dileler di unggal daérah BLS salaku bla, bla, bla. Sareng kuring leres-leres cicing didieu di Peoria, urang bakal ka tilu. Éta geulis freakin keren. Wewengkon St. Louis bakal kéngingkeun opat, Chicago tangtosna kénging 47. Sareng ieu rada jarang. Maksad abdi aya seueur deui Illionis ... Maksadna Pulo Rock ngan ukur meunang hiji pikeun nangis tarik pisan. Tapi Peoria nuju tilu. Leres, cara pikeun ngalakukeun éta [Jehan 00:09:24]. Saé salah.

Sareng anu sanésna, aya budidaya 21 Januari. Cobi tingali, jurusan dalapan ... Oh, kuring ogé henteu yakin naon éta. Program lisénsi program komunitas komunitas pilot ganja. Oh éta pisan cool. Éta hal anu kuring henteu terang bahkan ... kuring henteu terang éta aya di ditu. Pasal 25, Ganja Kampus, program pilot Ganja Ganja. Éta leres Illionis, angkat ka komunitas komunitas sareng jurusan ganja. Bangsat komo kuring ngadaptar. Hal éta nyaéta dua tagihan anu misah. RUU anu SB007 yén Sénat henteu lulus, tibatan Sénat ngalirkeun HB1438 sakumaha diwanohkeun di DPR. RUU anu panjangna 610 halaman. Janten ... Aya program pilot komunitas ganja kuliah di komunitas anu teu aya anu nyarios. Éta henteu heran kuring sadayana. Tapi katingalina siga sumping ka Illionis, jurusan ganja. Éta geulis amis.

Sareng hapunten perkawis éta. Kuring ngan kedah ngagentos sapanjang taun 2020-an ieu. Aya 32 diantarana dina kalakuan éta. Sareng ayeuna kuring badé ngazum deui kana éta sareng urang badé nyarioskeun gancang-gancang ngeunaan naon anu tiasa janten aspék anu paling pikaresepeun pikeun léalisasi pamakéan sawawa Illionis anu kamari dikaluarkeun ku Sénat. Sareng mudah-mudahan urang bakal nyarioskeun perkawis anu bakal janten kasus anu ideal. Sareng kuring henteu terang naha éta bakal kajadian. Urang bakal nyarioskeun perkawis éta sacara gancang. Tapi 40 karajinan numuwuhkeun lisénsi dugi ka 1 Juli 2020. Teras aranjeunna henteu tiasa ngajual dugi saatos 21 Désémber 2021. Teras 21 Désémber 2021 aranjeunna [henteu kadéngé 00:11:19] dugi ka 60 lisénsi karajinan deui. Janten bakal aya sahanteuna 100, muhun 100 kanggo ayeuna, lisénsi ngembang karajinan datang. Terus aya larangan pikeun lisénsi ngembang karajinan éta. Sareng abdi badé… Teras ieu deui salah sahijina. Sareng yén teu aya lisénsi pengembang karajinan waktos langkung ti 150 sareng larangan sanésna. Teras ieu mangrupikeun hal-hal aplikasi anu bakal kami atos ogé.

Tukang karajinan narik dina hartos yén éta bakal janten cara jalma tiasa balik kana rohangan ganja. Sareng aya watesan pikeun saha sareng naon anu tiasa dipiboga sadayana. Bakal aya seueur macét di ditu kanggo dispensasi, pikeun karajinan ngembang. Teras saatos aranjeunna maén, Illionis lirén ... Kusabab sapertos teu kunanaon, anjeun tumuh, anjeun ngolah, anjeun ngaluarkeun. Leres? Saha anu nyetir pot? Éta bakal janten lisénsi anyar anu bakal datang, transportasi. Maka saatos kitu, salah sahiji tanggal ieu, salah sahiji tanggal surat beureum ieu anu aya, anjeun bakal tiasa kéngingkeun jinis lisénsi anu béda. Sareng dispensary sareng pusat budidaya sareng prosesorna moal tiasa ngangkut ganja. Aranjeunna kedah nyerahkeun kana pangangkut anu dilisensikeun pikeun ngangkut ganja éta. Janten kuring badé ngabungkus ieu kusabab alergi maéhan kuring.

Kusabab anjeun panginten henteu sadar, Illionis sangsara, ogé kasangsaraan sadayana di nagara anu janten salah sahiji banjir anu paling parah saprak banjir bandang sapertos taun 1927. Atanapi naon waé anu aranjeunna carioskeun dina berita. Jagongna henteu leres-leres di kebon. Sawah dasarna rawa. Anjeun panginten tiasa melak sangu. Éta… Kami sapertos tingkat sawah cai di luar Illionis. Sareng kuring pikir éta leres-leres nyetél deui panén rami sakedik. Saha anu paduli? Kamari, Sénat Illionis milih pikeun ngesahkeun ganja. Mudah-mudahan naon anu kajantenan ayeuna, sabab Badan Legislatif Illionis nunda dina Jumaah, énjing, 31 Méi. Dinten ayeuna DPR bakal ngaluarkeun tagihanana nyalira, HB1438. Isukan JB Pritzker bakal asup kana hukum. Tapi meureun éta gancang teuing. Meureun aranjeunna peryogi waktos, anjeun terang, ngamangpaatkeun jenis judul ieu. Sareng éta bakal janten luar biasa hiji bulan ti anjeunna kaluar sabtu minggu kahiji Méi teras ngayakeun konperénsi pers ieu. Dimana anjeunna ngahasilkeun salapan halaman éta kuring nyiptakeun halaman. Sareng ieu bakal janten halaman ogé. Tapi anu ieu bakal janten halaman anu dipotong pikeun fokus pisan kana tanam bumi pikeun panggunaan ganja pikeun Illionis. Teras sababaraha perkawis tambahan anu sanés.

Sadaya 610 halaman ieu, saupama éta lulus, bakal ngajantenkeun kontén kuring ngadamel padamelan rada gampang. Tapi ogé rada langkung pikasieuneun. Kusabab nalika kuring ngadamel kontén ieu maka anjeun pangkat dina internét teras jalma nelepon anjeun. Teras jalma-jalma miharep anjeun ngabantosan aranjeunna pikeun ngagabungkeun aplikasi ieu. Sareng pastina anjeun leres-leres aya dina kapal éta. Teras seueur pisan… Éta badé… Kuring tiasa janten kulawu dina sataun. Urang tingali. Mudah-mudahan kuring tiasa bobo. Janten énjing, mudah-mudahan aranjeunna ngaluarkeun tagihan nyalira teras JB Pritzker gaduh konferensi pers anu hébat. Sadayana nyarioskeun naon hal anu luar biasa pikeun kaayaan Illionis. Sareng bakal. Terus urang maju ka. Nanging, kuring henteu terang naha éta bakal kajadian ayeuna. Éta moal kaget kuring. Éta leres-leres endah upami Illionis janten nagara législatif anu mimiti ngagalisasikeun ganja. Sareng ngalakukeun éta aranjeunna peryogi duaan, sanés Présidén, gubernur sareng duanana DPR Déwan Negara. Teras aranjeunna masih peryogi… Sareng kuring ngan ukur tiasa…

Pikeun ngeureunkeun ieu kuring bakal ngabagi akhir tagihan pamakean sawawa Illionis. Éta ditungtungan ku tulisan rupa-rupa 999. Kuring yakin anu ieu disusun ku [Herman Cane 00:15:21]. Sakumaha anjeun tiasa tingali éta 610 halaman panjangna. Teu aya percepatan atanapi reureuh. Aduh. Leres. Kusabab aranjeunna panginten nempatkeun éta… Oke. Ayeuna coder kuring di India peryogi naon. Henteu kunanaon, ogé éta ngan ukur kumaha kaayaan kuring. Anjeun gaduh sababaraha waktos teras jalma hoyong barang. Henteu kunanaon, kuring kedah dugi ka kantor. Abdi gaduh jalma anu lebet.

 

Pamakéan pribadi ganja di Illinois
ARTICLE 10.
3  
PERSONAL USE OF CANNABIS
 
4       Section 10-5. Personal use of cannabis; restrictions on
5   cultivation; penalties.
6       (a) Beginning January 1, 2020, notwithstanding any other
7   provision of law, and except as otherwise provided in this Act,
8   the following acts are not a violation of this Act and shall
9   not be a criminal or civil offense under State law or the
10   ordinances of any unit of local government of this State or be
11   a basis for seizure or forfeiture of assets under State law for
12   persons other than natural individuals under 21 years of age:
13           (1) possession, consumption, use, purchase, obtaining,
14       or transporting an amount of cannabis for personal use that
15       does not exceed the possession limit under Section 10-10 or
16       otherwise in accordance with the requirements of this Act;
17           (2) cultivation of cannabis for personal use in
18       accordance with the requirements of this Act; and
19           (3) controlling property if actions that are
20       authorized by this Act occur on the property in accordance
21       with this Act.
22       (a-1) Beginning January 1, 2020, notwithstanding any other
23   provision of law, and except as otherwise provided in this Act,
24   possessing, consuming, using, purchasing, obtaining, or

 

 

    10100HB1438sam002 - 40 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   transporting an amount of cannabis purchased or produced in
2   accordance with this Act that does not exceed the possession
3   limit under subsection (a) of Section 10-10 shall not be a
4   basis for seizure or forfeiture of assets under State law.
5       (b) Cultivating cannabis for personal use is subject to the
6   following limitations:
7           (1) An Illinois resident 21 years of age or older who
8       is a registered qualifying patient under the Compassionate
9       Use of Medical Cannabis Pilot Program Act may cultivate
10       cannabis plants, with a limit of 5 plants that are more
11       than 5 inches tall, per household without a cultivation
12       center or craft grower license. In this Section, "resident"
13       means a person who has been domiciled in the State of
14       Illinois for a period of 30 days before cultivation.
15           (2) Cannabis cultivation must take place in an
16       enclosed, locked space.
17           (3) Adult registered qualifying patients may purchase
18       cannabis seeds from a dispensary for the purpose of home
19       cultivation. Seeds may not be given or sold to any other
20       person.
21           (4) Cannabis plants shall not be stored or placed in a
22       location where they are subject to ordinary public view, as
23       defined in this Act. A registered qualifying patient who
24       cultivates cannabis under this Section shall take
25       reasonable precautions to ensure the plants are secure from
26       unauthorized access, including unauthorized access by a

 

 

    10100HB1438sam002 - 41 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1       person under 21 years of age.
2           (5) Cannabis cultivation may occur only on residential
3       property lawfully in possession of the cultivator or with
4       the consent of the person in lawful possession of the
5       property. An owner or lessor of residential property may
6       prohibit the cultivation of cannabis by a lessee.
7           (6) (Blank).
8           (7) A dwelling, residence, apartment, condominium
9       unit, enclosed, locked space, or piece of property not
10       divided into multiple dwelling units shall not contain more
11       than 5 plants at any one time.
12           (8) Cannabis plants may only be tended by registered
13       qualifying patients who reside at the residence, or their
14       authorized agent attending to the residence for brief
15       periods, such as when the qualifying patient is temporarily
16       away from the residence.
17           (9) A registered qualifying patient who cultivates
18       more than the allowable number of cannabis plants, or who
19       sells or gives away cannabis plants, cannabis, or
20       cannabis-infused products produced under this Section, is
21       liable for penalties as provided by law, including the
22       Cannabis Control Act, in addition to loss of home
23       cultivation privileges as established by rule.  
24       Section 10-10. Possession limit.
25       (a) Except if otherwise authorized by this Act, for a

 

 

    10100HB1438sam002 - 42 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   person who is 21 years of age or older and a resident of this
2   State, the possession limit is as follows:
3           (1) 30 grams of cannabis flower;
4           (2) no more than 500 milligrams of THC contained in
5       cannabis-infused product;
6           (3) 5 grams of cannabis concentrate; and
7           (4) for registered qualifying patients, any cannabis
8       produced by cannabis plants grown under subsection (b) of
9       Section 10-5, provided any amount of cannabis produced in
10       excess of 30 grams of raw cannabis or its equivalent must
11       remain secured within the residence or residential
12       property in which it was grown.
13       (b) For a person who is 21 years of age or older and who is
14   not a resident of this State, the possession limit is:
15           (1) 15 grams of cannabis flower;
16           (2) 2.5 grams of cannabis concentrate; and
17           (3) 250 milligrams of THC contained in a
18       cannabis-infused product.
19       (c) The possession limits found in subsections (a) and (b)
20   of this Section are to be considered cumulative.
21       (d) No person shall knowingly obtain, seek to obtain, or
22   possess an amount of cannabis from a dispensing organization or
23   craft grower that would cause him or her to exceed the
24   possession limit under this Section, including cannabis that is
25   cultivated by a person under this Act or obtained under the
26   Compassionate Use of Medical Cannabis Pilot Program Act. 

 

 

    10100HB1438sam002 - 43 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1       Section 10-15. Persons under 21 years of age.
2       (a) Nothing in this Act is intended to permit the transfer
3   of cannabis, with or without remuneration, to a person under 21
4   years of age, or to allow a person under 21 years of age to
5   purchase, possess, use, process, transport, grow, or consume
6   cannabis except where authorized by the Compassionate Use of
7   Medical Cannabis Pilot Program Act or by the Community College
8   Cannabis Vocational Pilot Program.
9       (b) Notwithstanding any other provisions of law
10   authorizing the possession of medical cannabis, nothing in this
11   Act authorizes a person who is under 21 years of age to possess
12   cannabis. A person under 21 years of age with cannabis in his
13   or her possession is guilty of a civil law violation as
14   outlined in paragraph (a) of Section 4 of the Cannabis Control
15   Act.
16       (c) If the person under the age of 21 was in a motor
17   vehicle at the time of the offense, the Secretary of State may
18   suspend or revoke the driving privileges of any person for a
19   violation of this Section under Section 6-206 of the Illinois
20   Vehicle Code and the rules adopted under it.
21       (d) It is unlawful for any parent or guardian to knowingly
22   permit his or her residence, any other private property under
23   his or her control, or any vehicle, conveyance, or watercraft
24   under his or her control to be used by an invitee of the
25   parent's child or the guardian's ward, if the invitee is under

 

 

    10100HB1438sam002 - 44 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   the age of 21, in a manner that constitutes a violation of this
2   Section. A parent or guardian is deemed to have knowingly
3   permitted his or her residence, any other private property
4   under his or her control, or any vehicle, conveyance, or
5   watercraft under his or her control to be used in violation of
6   this Section if he or she knowingly authorizes or permits
7   consumption of cannabis by underage invitees. Any person who
8   violates this subsection (d) is guilty of a Class A misdemeanor
9   and the person's sentence shall include, but shall not be
10   limited to, a fine of not less than $500. If a violation of
11   this subsection (d) directly or indirectly results in great
12   bodily harm or death to any person, the person violating this
13   subsection is guilty of a Class 4 felony. In this subsection
14   (d), where the residence or other property has an owner and a
15   tenant or lessee, the trier of fact may infer that the
16   residence or other property is occupied only by the tenant or
17   lessee. 
18       Section 10-20. Identification; false identification;
19   penalty.
20       (a) To protect personal privacy, the Department of
21   Financial and Professional Regulation shall not require a
22   purchaser to provide a dispensing organization with personal
23   information other than government-issued identification to
24   determine the purchaser's age, and a dispensing organization
25   shall not obtain and record personal information about a

 

 

    10100HB1438sam002 - 45 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   purchaser without the purchaser's consent. A dispensing
2   organization shall use an electronic reader or electronic
3   scanning device to scan a purchaser's government-issued
4   identification, if applicable, to determine the purchaser's
5   age and the validity of the identification. Any identifying or
6   personal information of a purchaser obtained or received in
7   accordance with this Section shall not be retained, used,
8   shared or disclosed for any purpose except as authorized by
9   this Act.
10       (b) A person who is under 21 years of age may not present
11   or offer to a cannabis business establishment or the cannabis
12   business establishment's principal or employee any written or
13   oral evidence of age that is false, fraudulent, or not actually
14   the person's own, for the purpose of:
15           (1) purchasing, attempting to purchase, or otherwise
16       obtaining or attempting to obtain cannabis or any cannabis
17       product; or
18           (2) gaining access to a cannabis business
19       establishment.
20       (c) A violation of this Section is a Class A misdemeanor
21   consistent with Section 6-20 of the Liquor Control Act of 1934.
22       (d) The Secretary of State may suspend or revoke the
23   driving privileges of any person for a violation of this
24   Section under Section 6-206 of the Illinois Vehicle Code and
25   the rules adopted under it.
26       (e) No agent or employee of the licensee shall be

 

 

    10100HB1438sam002 - 46 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   disciplined or discharged for selling or furnishing cannabis or
2   cannabis products to a person under 21 years of age if the
3   agent or employee demanded and was shown, before furnishing
4   cannabis or cannabis products to a person under 21 years of
5   age, adequate written evidence of age and identity of the
6   person. This subsection (e) does not apply if the agent or
7   employee accepted the written evidence knowing it to be false
8   or fraudulent. Adequate written evidence of age and identity of
9   the person is a document issued by a federal, State, county, or
10   municipal government, or subdivision or agency thereof,
11   including, but not limited to, a motor vehicle operator's
12   license, a registration certificate issued under the Military
13   Selective Service Act, or an identification card issued to a
14   member of the Armed Forces. Proof that the licensee or his or
15   her employee or agent was shown and reasonably relied upon such
16   written evidence in any transaction forbidden by this Section
17   is an affirmative defense in any criminal prosecution therefor
18   or to any proceedings for the suspension or revocation of any
19   license based thereon. 
20       Section 10-25. Immunities and presumptions related to the
21   use of cannabis by purchasers.
22       (a) A purchaser who is 21 years of age or older is not
23   subject to arrest, prosecution, denial of any right or
24   privilege, or other punishment including, but not limited to,
25   any civil penalty or disciplinary action taken by an

 

 

    10100HB1438sam002 - 47 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   occupational or professional licensing board, based solely on
2   the use of cannabis if (1) the purchaser possesses an amount of
3   cannabis that does not exceed the possession limit under
4   Section 10-10 and, if the purchaser is licensed, certified, or
5   registered to practice any trade or profession under any Act
6   and (2) the use of cannabis does not impair that person when he
7   or she is engaged in the practice of the profession for which
8   he or she is licensed, certified, or registered.
9       (b) A purchaser 21 years of age or older is not subject to
10   arrest, prosecution, denial of any right or privilege, or other
11   punishment, including, but not limited to, any civil penalty or
12   disciplinary action taken by an occupational or professional
13   licensing board, based solely for (i) selling cannabis
14   paraphernalia if employed and licensed as a dispensing agent by
15   a dispensing organization or (ii) being in the presence or
16   vicinity of the use of cannabis as allowed under this Act.
17       (c) Mere possession of, or application for, an agent
18   identification card or license does not constitute probable
19   cause or reasonable suspicion to believe that a crime has been
20   committed, nor shall it be used as the sole basis to support
21   the search of the person, property, or home of the person
22   possessing or applying for the agent identification card. The
23   possession of, or application for, an agent identification card
24   does not preclude the existence of probable cause if probable
25   cause exists based on other grounds.
26       (d) No person employed by the State of Illinois shall be

 

 

    10100HB1438sam002 - 48 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   subject to criminal or civil penalties for taking any action in
2   good faith in reliance on this Act when acting within the scope
3   of his or her employment. Representation and indemnification
4   shall be provided to State employees as set forth in Section 2
5   of the State Employee Indemnification Act.
6       (e) No law enforcement or correctional agency, nor any
7   person employed by a law enforcement or correctional agency,
8   shall be subject to criminal or civil liability, except for
9   willful and wanton misconduct, as a result of taking any action
10   within the scope of the official duties of the agency or person
11   to prohibit or prevent the possession or use of cannabis by a
12   person incarcerated at a correctional facility, jail, or
13   municipal lockup facility, on parole or mandatory supervised
14   release, or otherwise under the lawful jurisdiction of the
15   agency or person.
16       (f) For purposes of receiving medical care, including organ
17   transplants, a person's use of cannabis under this Act does not
18   constitute the use of an illicit substance or otherwise
19   disqualify a person from medical care. 
20       Section 10-30. Discrimination prohibited.
21       (a) Neither the presence of cannabinoid components or
22   metabolites in a person's bodily fluids nor possession of
23   cannabis-related paraphernalia, nor conduct related to the use
24   of cannabis or the participation in cannabis-related
25   activities lawful under this Act by a custodial or noncustodial

 

 

    10100HB1438sam002 - 49 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   parent, grandparent, legal guardian, foster parent, or other
2   person charged with the well-being of a child, shall form the
3   sole or primary basis or supporting basis for any action or
4   proceeding by a child welfare agency or in a family or juvenile
5   court, any adverse finding, adverse evidence, or restriction of
6   any right or privilege in a proceeding related to adoption of a
7   child, acting as a foster parent of a child, or a person's
8   fitness to adopt a child or act as a foster parent of a child,
9   or serve as the basis of any adverse finding, adverse evidence,
10   or restriction of any right of privilege in a proceeding
11   related to guardianship, conservatorship, trusteeship, the
12   execution of a will, or the management of an estate, unless the
13   person's actions in relation to cannabis created an
14   unreasonable danger to the safety of the minor or otherwise
15   show the person to not be competent as established by clear and
16   convincing evidence. This subsection applies only to conduct
17   protected under this Act.
18       (b) No landlord may be penalized or denied any benefit
19   under State law for leasing to a person who uses cannabis under
20   this Act.
21       (c) Nothing in this Act may be construed to require any
22   person or establishment in lawful possession of property to
23   allow a guest, client, lessee, customer, or visitor to use
24   cannabis on or in that property. 
25       Section 10-35. Limitations and penalties.

 

 

    10100HB1438sam002 - 50 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1       (a) This Act does not permit any person to engage in, and
2   does not prevent the imposition of any civil, criminal, or
3   other penalties for engaging in, any of the following conduct:
4           (1) undertaking any task under the influence of
5       cannabis when doing so would constitute negligence,
6       professional malpractice, or professional misconduct;
7           (2) possessing cannabis:
8               (A) in a school bus, unless permitted for a
9           qualifying patient or caregiver pursuant to the
10           Compassionate Use of Medical Cannabis Pilot Program
11           Act;
12               (B) on the grounds of any preschool or primary or
13           secondary school, unless permitted for a qualifying
14           patient or caregiver pursuant to the Compassionate Use
15           of Medical Cannabis Pilot Program Act;
16               (C) in any correctional facility;
17               (D) in a vehicle not open to the public unless the
18           cannabis is in a reasonably secured, sealed container
19           and reasonably inaccessible while the vehicle is
20           moving; or
21               (E) in a private residence that is used at any time
22           to provide licensed child care or other similar social
23           service care on the premises;
24           (3) using cannabis:
25               (A) in a school bus, unless permitted for a
26           qualifying patient or caregiver pursuant to the

 

 

    10100HB1438sam002 - 51 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1           Compassionate Use of Medical Cannabis Pilot Program
2           Act;
3               (B) on the grounds of any preschool or primary or
4           secondary school, unless permitted for a qualifying
5           patient or caregiver pursuant to the Compassionate Use
6           of Medical Cannabis Pilot Program Act;
7               (C) in any correctional facility;
8               (D) in any motor vehicle;
9               (E) in a private residence that is used at any time
10           to provide licensed child care or other similar social
11           service care on the premises;
12               (F) in any public place; or
13               (G) knowingly in close physical proximity to
14           anyone under 21 years of age who is not a registered
15           medical cannabis patient under the Compassionate Use
16           of Medical Cannabis Pilot Program Act;
17           (4) smoking cannabis in any place where smoking is
18       prohibited under the Smoke Free Illinois Act;
19           (5) operating, navigating, or being in actual physical
20       control of any motor vehicle, aircraft, or motorboat while
21       using or under the influence of cannabis in violation of
22       Section 11-501 or 11-502.1 of the Illinois Vehicle Code;
23           (6) facilitating the use of cannabis by any person who
24       is not allowed to use cannabis under this Act or the
25       Compassionate Use of Medical Cannabis Pilot Program Act;
26           (7) transferring cannabis to any person contrary to

 

 

    10100HB1438sam002 - 52 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1       this Act or the Compassionate Use of Medical Cannabis Pilot
2       Program Act;
3           (8) the use of cannabis by a law enforcement officer,
4       corrections officer, probation officer, or firefighter
5       while on duty; or
6           (9) the use of cannabis by a person who has a school
7       bus permit or a Commercial Driver's License while on duty.
8       As used in this Section, "public place" means any place
9   where a person could reasonably be expected to be observed by
10   others. "Public place" includes all parts of buildings owned in
11   whole or in part, or leased, by the State or a unit of local
12   government. "Public place" does not include a private residence
13   unless the private residence is used to provide licensed child
14   care, foster care, or other similar social service care on the
15   premises.
16       (b) Nothing in this Act shall be construed to prevent the
17   arrest or prosecution of a person for reckless driving or
18   driving under the influence of cannabis if probable cause
19   exists.
20       (c) Nothing in this Act shall prevent a private business
21   from restricting or prohibiting the use of cannabis on its
22   property, including areas where motor vehicles are parked.
23       (d) Nothing in this Act shall require an individual or
24   business entity to violate the provisions of federal law,
25   including colleges or universities that must abide by the
26   Drug-Free Schools and Communities Act Amendments of 1989, that

 

 

    10100HB1438sam002 - 53 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   require campuses to be drug free. 
2       Section 10-40. Restore, Reinvest, and Renew Program.
3       (a) The General Assembly finds that in order to address the
4   disparities described below, aggressive approaches and
5   targeted resources to support local design and control of
6   community-based responses to these outcomes are required. To
7   carry out this intent, the Restore, Reinvest, and Renew (R3)
8   Program is created for the following purposes:
9           (1) to directly address the impact of economic
10       disinvestment, violence, and the historical overuse of
11       criminal justice responses to community and individual
12       needs by providing resources to support local design and
13       control of community-based responses to these impacts;
14           (2) to substantially reduce both the total amount of
15       gun violence and concentrated poverty in this State;
16           (3) to protect communities from gun violence through
17       targeted investments and intervention programs, including
18       economic growth and improving family violence prevention,
19       community trauma treatment rates, gun injury victim
20       services, and public health prevention activities;
21           (4) to promote employment infrastructure and capacity
22       building related to the social determinants of health in
23       the eligible community areas.
24       (b) In this Section, "Authority" means the Illinois
25   Criminal Justice Information Authority in coordination with

 

 

    10100HB1438sam002 - 54 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   the Justice, Equity, and Opportunity Initiative of the
2   Lieutenant Governor's Office.
3       (c) Eligibility of R3 Areas. Within 180 days after the
4   effective date of this Act, the Authority shall identify as
5   eligible, areas in this State by way of historically recognized
6   geographic boundaries, to be designated by the Restore,
7   Reinvest, and Renew Program Board as R3 Areas and therefore
8   eligible to apply for R3 funding. Local groups within R3 Areas
9   will be eligible to apply for State funding through the
10   Restore, Reinvest, and Renew Program Board. Qualifications for
11   designation as an R3 Area are as follows:
12           (1) Based on an analysis of data, communities in this
13       State that are high need, underserved, disproportionately
14       impacted by historical economic disinvestment, and ravaged
15       by violence as indicated by the highest rates of gun
16       injury, unemployment, child poverty rates, and commitments
17       to and returns from the Illinois Department of Corrections.
18           (2) The Authority shall send to the Legislative Audit
19       Commission and make publicly available its analysis and
20       identification of eligible R3 Areas and shall recalculate
21       he eligibility data every 4 years. On an annual basis, the
22       Authority shall analyze data and indicate if data covering
23       any R3 Area or portion of an Area has, for 4 consecutive
24       years, substantially deviated from the average of
25       statewide data on which the original calculation was made
26       to determine the Areas, including disinvestment, violence,

 

 

    10100HB1438sam002 - 55 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1       gun injury, unemployment, child poverty rates, or
2       commitments to or returns from the Illinois Department of
3       Corrections.
4       (d) The Restore, Reinvest, and Renew Program Board shall
5   encourage collaborative partnerships within each R3 Area to
6   minimize multiple partnerships per Area.
7       (e) The Restore, Reinvest, and Renew Program Board is
8   created and shall reflect the diversity of the State of
9   Illinois, including geographic, racial, and ethnic diversity.
10   Using the data provided by the Authority, the Restore,
11   Reinvest, and Renew Program Board shall be responsible for
12   designating the R3 Area boundaries and for the selection and
13   oversight of R3 Area grantees. The Restore, Reinvest, and Renew
14   Program Board ex officio members shall, within 4 months after
15   the effective date of this Act, convene the Board to appoint a
16   full Restore, Reinvest, and Renew Program Board and oversee,
17   provide guidance to, and develop an administrative structure
18   for the R3 Program.
19               (1) The ex officio members are:
20                   (A) The Lieutenant Governor, or his or her
21               designee, who shall serve as chair.
22                   (B) The Attorney General, or his or her
23               designee.
24                   (C) The Director of Commerce and Economic
25               Opportunity, or his or her designee.
26                   (D) The Director of Public Health, or his or

 

 

    10100HB1438sam002 - 56 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1               her designee.
2                   (E) The Director of Corrections, or his or her
3               designee.
4                   (F) The Executive Director of the Illinois
5               Criminal Justice Information Authority, or his or
6               her designee.
7                   (G) The Director of Employment Security, or
8               his or her designee.
9                   (H) The Secretary of Human Services, or his or
10               her designee.
11                   (I) A member of the Senate, designated by the
12               President of the Senate.
13                   (J) A member of the House of Representatives,
14               designated by the Speaker of the House of
15               Representatives.
16                   (K) A member of the Senate, designated by the
17               Minority Leader of the Senate.
18                   (L) A member of the House of Representatives,
19               designated by the Minority Leader of the House of
20               Representatives.
21           (2) Within 90 days after the R3 Areas have been
22       designated by the Restore, Reinvest, and Renew Program
23       Board, the following members shall be appointed to the
24       Board by the R3 board chair:
25               (A) public officials of municipal geographic
26           jurisdictions in the State that include an R3 Area, or

 

 

    10100HB1438sam002 - 57 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1           their designees;
2               (B) 4 community-based providers or community
3           development organization representatives who provide
4           services to treat violence and address the social
5           determinants of health, or promote community
6           investment, including, but not limited to, services
7           such as job placement and training, educational
8           services, workforce development programming, and
9           wealth building. The community-based organization
10           representatives shall work primarily in jurisdictions
11           that include an R3 Area and no more than 2
12           representatives shall work primarily in Cook County.
13           At least one of the community-based providers shall
14           have expertise in providing services to an immigrant
15           population;
16               (C) Two experts in the field of violence reduction;
17               (D) One male who has previously been incarcerated
18           and is over the age of 24 at time of appointment;
19               (E) One female who has previously been
20           incarcerated and is over the age of 24 at time of
21           appointment;
22               (F) Two individuals who have previously been
23           incarcerated and are between the ages of 17 and 24 at
24           time of appointment.
25           As used in this paragraph (2), "an individual who has
26       been previously incarcerated" means a person who has been

 

 

    10100HB1438sam002 - 58 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1       convicted of or pled guilty to one or more felonies, who
2       was sentenced to a term of imprisonment, and who has
3       completed his or her sentence. Board members shall serve
4       without compensation and may be reimbursed for reasonable
5       expenses incurred in the performance of their duties from
6       funds appropriated for that purpose. Once all its members
7       have been appointed as outlined in items (A) through (F) of
8       this paragraph (2), the Board may exercise any power,
9       perform any function, take any action, or do anything in
10       furtherance of its purposes and goals upon the appointment
11       of a quorum of its members. The Board terms of the non-ex
12       officio and General Assembly Board members shall end 4
13       years from the date of appointment.
14       (f) Within 12 months after the effective date of this Act,
15   the Board shall:
16           (1) develop a process to solicit applications from
17       eligible R3 Areas;
18           (2) develop a standard template for both planning and
19       implementation activities to be submitted by R3 Areas to
20       the State;
21           (3) identify resources sufficient to support the full
22       administration and evaluation of the R3 Program, including
23       building and sustaining core program capacity at the
24       community and State levels;
25           (4) review R3 Area grant applications and proposed
26       agreements and approve the distribution of resources;

 

 

    10100HB1438sam002 - 59 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1           (5) develop a performance measurement system that
2       focuses on positive outcomes;
3           (6) develop a process to support ongoing monitoring and
4       evaluation of R3 programs; and
5           (7) deliver an annual report to the General Assembly
6       and to the Governor to be posted on the Governor's Office
7       and General Assembly websites and provide to the public an
8       annual report on its progress.
9       (g) R3 Area grants.
10           (1) Grant funds shall be awarded by the Illinois
11       Criminal Justice Information Authority, in coordination
12       with the R3 board, based on the likelihood that the plan
13       will achieve the outcomes outlined in subsection (a) and
14       consistent with the requirements of the Grant
15       Accountability and Transparency Act. The R3 Program shall
16       also facilitate the provision of training and technical
17       assistance for capacity building within and among R3 Areas.
18           (2) R3 Program Board grants shall be used to address
19       economic development, violence prevention services,
20       re-entry services, youth development, and civil legal aid.
21           (3) The Restore, Reinvest, and Renew Program Board and
22       the R3 Area grantees shall, within a period of no more than
23       120 days from the completion of planning activities
24       described in this Section, finalize an agreement on the
25       plan for implementation. Implementation activities may:
26               (A) have a basis in evidence or best practice

 

 

    10100HB1438sam002 - 60 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1           research or have evaluations demonstrating the
2           capacity to address the purpose of the program in
3           subsection (a);
4               (B) collect data from the inception of planning
5           activities through implementation, with data
6           collection technical assistance when needed, including
7           cost data and data related to identified meaningful
8           short-term, mid-term, and long-term goals and metrics;
9               (C) report data to the Restore, Reinvest, and Renew
10           Program Board biannually; and
11               (D) report information as requested by the R3
12           Program Board. 
13       Section 10-50. Employment; employer liability.
14       (a) Nothing in this Act shall prohibit an employer from
15   adopting reasonable zero tolerance or drug free workplace
16   policies, or employment policies concerning drug testing,
17   smoking, consumption, storage, or use of cannabis in the
18   workplace or while on call provided that the policy is applied
19   in a nondiscriminatory manner.
20       (b) Nothing in this Act shall require an employer to permit
21   an employee to be under the influence of or use cannabis in the
22   employer's workplace or while performing the employee's job
23   duties or while on call.
24       (c) Nothing in this Act shall limit or prevent an employer
25   from disciplining an employee or terminating employment of an

 

 

    10100HB1438sam002 - 61 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   employee for violating an employer's employment policies or
2   workplace drug policy.
3       (d) An employer may consider an employee to be impaired or
4   under the influence of cannabis if the employer has a good
5   faith belief that an employee manifests specific, articulable
6   symptoms while working that decrease or lessen the employee's
7   performance of the duties or tasks of the employee's job
8   position, including symptoms of the employee's speech,
9   physical dexterity, agility, coordination, demeanor,
10   irrational or unusual behavior, or negligence or carelessness
11   in operating equipment or machinery; disregard for the safety
12   of the employee or others, or involvement in any accident that
13   results in serious damage to equipment or property; disruption
14   of a production or manufacturing process; or carelessness that
15   results in any injury to the employee or others. If an employer
16   elects to discipline an employee on the basis that the employee
17   is under the influence or impaired by cannabis, the employer
18   must afford the employee a reasonable opportunity to contest
19   the basis of the determination.
20       (e) Nothing in this Act shall be construed to create or
21   imply a cause of action for any person against an employer for:
22           (1) actions, including but not limited to subjecting an
23       employee or applicant to reasonable drug and alcohol
24       testing under the employer's workplace drug policy,
25       including an employee's refusal to be tested or to
26       cooperate in testing procedures or disciplining or

 

 

    10100HB1438sam002 - 62 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1       termination of employment, based on the employer's good
2       faith belief that an employee used or possessed cannabis in
3       the employer's workplace or while performing the
4       employee's job duties or while on call in violation of the
5       employer's employment policies;
6           (2) actions, including discipline or termination of
7       employment, based on the employer's good faith belief that
8       an employee was impaired as a result of the use of
9       cannabis, or under the influence of cannabis, while at the
10       employer's workplace or while performing the employee's
11       job duties or while on call in violation of the employer's
12       workplace drug policy; or
13           (3) injury, loss, or liability to a third party if the
14       employer neither knew nor had reason to know that the
15       employee was impaired.
16       (f) Nothing in this Act shall be construed to enhance or
17   diminish protections afforded by any other law, including but
18   not limited to the Compassionate Use of Medical Cannabis Pilot
19   Program Act or the Opioid Alternative Pilot Program.
20       (g) Nothing in this Act shall be construed to interfere
21   with any federal, State, or local restrictions on employment
22   including, but not limited to, the United States Department of
23   Transportation regulation 49 CFR 40.151(e) or impact an
24   employer's ability to comply with federal or State law or cause
25   it to lose a federal or State contract or funding.
26       (h) As used in this Section, "workplace" means the

 

 

    10100HB1438sam002 - 63 - LRB101 04919 RLC 61359 a
 
1   employer's premises, including any building, real property,
2   and parking area under the control of the employer or area used
3   by an employee while in performance of the employee's job
4   duties, and vehicles, whether leased, rented, or owned.
5   "Workplace" may be further defined by the employer's written
6   employment policy, provided that the policy is consistent with
7   this Section.
8       (i) For purposes of this Section, an employee is deemed "on
9   call" when such employee is scheduled with at least 24 hours'
10   notice by his or her employer to be on standby or otherwise
11   responsible for performing tasks related to his or her
12   employment either at the employer's premises or other
13   previously designated location by his or her employer or
14    
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Thomas Howard

Thomas Howard

Pengacara ganja

Thomas Howard parantos lami-lami usahana dina bisnis sareng tiasa ngabantosan panunjuk arah ka cai anu langkung nguntungkeun.

Nuturkeun Kami Dina Facebook

Pembaruan litigasi ganja Illionis

Pembaruan litigasi ganja Illionis

   Proses aplikasi lisénsi ganja Illionis parantos seueur hal tapi sampurna. Hasil dina seueur gugatan sareng seueur henteu puas umum. Kami mutuskeun pikeun ngapdét anjeun dina sagala hal anu lumangsung sareng prosés anu jero, naha éta parantos ngaluarkeun seuneu ...

Asuransi Ganja Sareng Industri Hemp

Asuransi Ganja Sareng Industri Hemp

Cakupan Asuransi Asuransi Ganja sareng Hemp mangrupikeun kabutuhan pikeun bisnis di unggal industri, anu aya hubunganana sareng ganja pastina sanés istiméwa. Tapi tangtosna, asuransi dina industri ganja hadir sareng corak sareng seueur komplikasi, sapertos ...

Tiasa Anjeun Tumuh ganja di Michigan

Tiasa Anjeun Tumuh ganja di Michigan

   "Naha kuring tiasa ngagedéan Ganja?" mangrupikeun patarosan anu populer pisan di nagara mana waé Amérika Serikat, Michigan pastina henteu aya anu istiméwa. Sateuacan anjeun ngamimitian bumi di Bumi, pastikeun anjeun terang jawabanana. Tetep patuh sareng hukum nagara anjeun, atanapi upami anjeun tiasa résiko kriminal ...

Kumaha kéngingkeun Lisensi Pengembang Ganja Komérsial di Michigan

Kumaha kéngingkeun Lisensi Pengembang Ganja Komérsial di Michigan

Kumaha Kéngingkeun Lisénsi Ganja Anjeun di lisénsi Ganja Michigan di unggal nagara Amérika Serikat condong janten kaayaan anu rumit, nagara bagian Michigan henteu terkecuali. Tapi ku industri anu berkembang gancang tina industri ganja médis sareng rekreasi di ieu ...

Ganja Indiana

Ganja Indiana

Ganja Indiana Hukum ganja Indiana mangrupikeun salah sahiji anu paling parah di Amérika! Sedengkeun tatanggana di Illionis ngagaleuh langkung $ 63 juta kanggo penjualan ganja dina bulan Agustus, konsumén di Indiana tiasa nyanghareupan sataun panjara ngan pikeun gabungan tunggal. Indiana NORML ngagabung kami ka ...

Hukum ganja Dakota Kidul

Hukum ganja Dakota Kidul

Hukum Ganja Dakota Kidul Daérah ganja Selatan Dakota tiasa robih sacara drastis sumping Nopémber. Dakota Kidul bakal milih pikeun sanés médis sareng rekreasi dina pamilihan ieu. Kami nembé ngagabung sareng Drey Samuelson sareng Melissa Mentele ti South Dakotans pikeun ...

Apdet Industri Ganja sareng Tumuwuh Di

Apdet Industri Ganja sareng Tumuwuh Di

Pembaruan Industri Ganja sareng Tumuh Dina Brad Spirrison of Grown In ngiringan kami ngabahas tren industri ganja. Jurnalis sareng ko-pendiri Grown In, Brad Spirrison nyarios ka kami ngeunaan politik Chicago sareng masa depan ganja di Illionis. Dangukeun na dina PodCast atanapi ...

Kalayan Cannabis News sareng Chillinois sareng CannaKweens

Kalayan Cannabis News sareng Chillinois sareng CannaKweens

Illionis Cannabis News sareng berita galian cannabis Illionis nyaéta jenis di limbo ayeuna. Seueur anu ngantosan ngadangu ti Departemen Pertanian naha aplikasina pikeun lisénsi bakal ditampi atanapi ditolak. Justine Warnick sareng Cole Preston ti ...

Peryogi Pengacara Ganja Pikeun Usaha anjeun?

Pengacara bisnis ganja kami ogé boga usaha. Kami tiasa ngabantosan anjeun ngawangun bisnis anjeun atanapi ngabantosan ngajagaan tina peraturan anu beurat teuing.

pengacara industri ganja

316 SW Washington St, Suite 1A Peoria,
Il 61602, AS
Telepon Kami 309-740-4033 || e-Mail Us tom@collateralbase.com

pengacara industri ganja

150 S. Wacker Girang,
Suite 2400 Chicago IL, 60606, AS
Telepon Kami 312-741-1009 || e-Mail Us tom@collateralbase.com

pengacara industri ganja

316 SW Washington St, Suite 1A Peoria,
Il 61602, AS
Telepon Kami 309-740-4033 || e-Mail Us tom@collateralbase.com

pengacara industri ganja

150 S. Wacker Girang,
Suite 2400 Chicago IL, 60606, AS
Telepon Kami 312-741-1009 || e-Mail Us tom@collateralbase.com

pengacara industri ganja

316 SW Washington St, Peoria,
Il 61602, AS
Telepon Kami (309) 740-4033 || e-Mail Us tom@collateralbase.com
Warta Industri Ganja

Warta Industri Ganja

Ngalanggan sareng kéngingkeun pangénggalna dina industri ganja. Ngawengku eusi éksklusif anu ngan ukur dibagi sareng palanggan.

Geus hasil ngalanggan!

bagikeun ieu